Informácie pre zákazníkov

2023/17 - informácie pre zákazníkov
 
 
 
 
 

Ako sa brániť proti divej zveri

 
 
 
 

Mnohí poľnohospodári a majitelia záhrad a pozemkov v blízkosti lesov ako aj poľnohospodári veľmi dobre poznajú situácie, aké to je, keď im divá zver nivočí porasty, rozryje trávnik, poobhrýza stromy alebo len poškodí oplotenie. Hoci je pohľad na majestátneho jeleňa alebo diviaka v prírode vrcholne romantický, v záhradkároch alebo farmároch jelenia a hlavne diviačia zver vzbudzuje skôr nevôľu a obavu o svoj majetok.
Ako odplašiť zver? Toto sú možnosti!
Máte aj vy podobný problém? Snažíte sa pred divou zverou ochrániť svoj majetok a hospodárstvo? Ako odplašiť divú zver zo svojho pozemku? Mechanické zábrany ako drevené alebo kovové ploty poväčšine divá zver s väčšou alebo menšou námahou prekoná.
Existuje však metóda, ako sa proti divej zvery brániť. Ako odplašiť jelene,diviaky, či dokonca medveďa?

Na trhu sú dostupné rôzne elektrické oplotenia – ohradníky, mobilné (prenosné) alebo aj pevné, ktoré pracujú na princípe elektrického šoku. Ten vznikne uzavretím obvodu elektrického vodiaceho kábla (ohradníka) so zvieraťom a zemou.
Podľa veľkosti zvieraťa, ktoré buď chránime oplotením, alebo mu chceme zamedziť prístup do ohrady, je potrebné zvoliť hlavne vhodnú hrúbku vodiaceho kábla, počet okruhov ako aj ich výšku a umiestnenie od zeme.
Elektrickým oplotením je možné chrániť majetok pred jeleňou zverou, diviakmi, vlkmi a dokonca aj pred medveďom. Toto riešenie je však dosť prácne. Ale na druhej strane si nevyžaduje takú častú údržbu alebo opakovanú aplikáciu ako iné odpudzovače.

 
 
 
 
 

© 2023 VETIS
930 03 Kráľovičové Kračany 91 SLOVAKIA
Telefon: 0918 514 112
E-Mail: vetis@vetis.sk
Website: www.vetis.sk